0703085536 hvs@hvdh.org

Staedion draagt 133 seniorenwoningen over aan ouderenhuisvester Habion

Woningcorporatie Staedion heeft een complex met 133 seniorenwoningen aan het Van Vredenburchplantsoen in Rijswijk overgedragen aan Habion. Habion is een collegacorporatie,  gespecialiseerd in het huisvesten van ouderen, die landelijk actief is.

Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter Staedion: “Wij vinden het belangrijk dat sociale huurwoningen voor de sociale sector behouden blijven. Het complex met 133 seniorenwoningen is in goede handen bij Habion. Zij zijn gespecialiseerd in huisvesting voor ouderen. Allebei vinden wij het belangrijk om een veilig en betaalbaar thuis te bieden aan onze bewoners. De reden waarom wij dit complex toch verkocht hebben, is omdat dit het enige complex in Rijswijk was van Staedion. Wij willen ons vooral richten op ons kerngebied: Den Haag, Pijnacker-Nootdorp en Westland. Door de verkoopopbrengst van dit complex maken wij geld vrij voor nieuwe investeringen in ons kerngebied.”

 

Ton de Rond, directeur van Habion: “Deze woningen sluiten zeer goed aan bij onze visie. Zo willen wij graag ons bezit uitbreiden in de regio Den Haag en zijn diverse voorzieningen, waaronder Woonzorgcentrum Vredenburch van Florence, een huisartsenpost, een supermarkt en openbaar vervoer, dicht in de buurt. Uit recent bewonersonderzoek van Staedion blijkt bovendien dat 90% van de bewoners zich thuis voelt. Mensen voelen zich veilig in een kwalitatief goede woning en in een fijne buurt. Wat wil je nog meer?!”

Bewonersavond Van Vredenburchplantsoen

De bewoners zijn in november 2022 door middel van een informatieavond geïnformeerd over de overdracht. Op deze avond maakten zij kennis met Habion en konden zij vragen stellen.

Achtergrondinformatie

Het Van Vredenburchplantsoen bevindt zich midden in Oud-Rijswijk, dichtbij het Rijswijkse Bos. Het complex bevat 133 twee- en driekamerappartementen. Deze sociale huurwoningen zijn bedoeld voor 55+ers, zonder inwonende kinderen. Naast de seniorenwoningen staat het Woonzorgcentrum Vredenburch van zorginstelling Florence. Capital Value begeleidde Staedion bij de overdracht. De juridische begeleiding was in handen van Core Notariaat. Habion werd begeleid door WIJ Consultancy en Pillar Notariaat.

Over Staedion

Met ons maatschappelijk hart dragen wij bij aan het geluk en de gezondheid van onze huurders door het bieden van een veilig en betaalbaar thuis. Want wonen gaat over mensen. Wij verhuren 44.000 woningen, winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in de regio Haaglanden. Samen met onze huurders en partners werken wij aan een prettige woonomgeving. Wij gaan voortvarend door met het renoveren en verduurzamen van onze woningen en maken ons sterk voor het bouwen van maar liefst 7.500 nieuwe woningen. Samen thuis, voor nu en later.
www.staedion.nl

 

Over Habion

Habion biedt ouderen huisvesting waar ze zich thuis voelen. Verspreid over heel Nederland bezit Habion op ruim 120 locaties meer dan 11.000 wooneenheden voor ouderen; zelfstandige woningen en wooneenheden in verzorgingshuizen. Het is onze missie om ouderen een veilig en comfortabel thuis te bieden. Extra aandacht hebben we daarbij voor de kwetsbare ouderen. Bij het beheer en in de ontwikkeling van nieuwe projecten vragen we regelmatig wat ouderen zelf willen en kunnen. Zo komen we uit op nieuwe woonvormen en tevredener wonende ouderen.

Ga naar de inhoud